Naturale Goowanie- zupa szczowa z groszkem
Naturalne Gotowanie – zupa szczawiowa z groszkiem

Składniki:

  • warzywa (cebula, seler, pietruszka, 2 marchewki, kawałek włoskiej kapusty)

  • liść laurowy, 5 ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz

  • oliwa z oliwek

  • 2 słoiczki szczawiu konserwowego Firma Bracia Urbanek

  • 1 szklanka świeżego groszku zielonego

  • śmietana

Przygotowanie. Warzywa obieramy i gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim w osolonej wodzie pod przykryciem ok. 20 minut. Dodajemy świeży groszek i gotujemy jeszcze 10 minut. Przecedzamy. Groszek wrzucamy z powrotem do zupy, resztę warzyw odkładamy. Do zupy wlewamy oliwę, szczaw konserwowy i gotujemy całość kolejne 10 minut. Zabielamy śmietaną i podajemy na stół.