Naturalne Gotowanie - Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym
Naturalne Gotowanie – Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym
Składniki:
  • 200 g tuńczyka w sosie własnym
  • 400 g kukurydzy konserwowej
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 100-150 g żółtego sera
  • 2-3 ogórki konserwowe Firma Bracia Urbanek
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki majonezu, śmietany lub jogurtu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:

Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy. Jajka, ogórki konserwowe, cebulę i ser kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, dodając jednocześnie majonez, śmietanę, musztardę. Całość solimy i pieprzymy do smaku. Przekładamy do miski i schładzamy przez ok. godzinę.