Sałatka z ogórkiem konserwowym
Naturalne gotowanie – Sałatka z ogórkiem konserwowym
Składniki:
  • 5 sztuk ogórków konserwowych Firma Bracia Urbanek
  • 20 dag pieczarek
  • 2 jajka na twardo
  • 2-3 łyżki natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Szczypta soli i pieprzu – do smaku.
Przygotowanie:

Ogórki konserwowe kroimy w 1mm talarki a jajka w kosteczkę. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w dość cienkie paseczki a następnie smażymy do miękkości na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Odkładamy do dekoracji kilka listków pietruszki. Resztę składników sałatki mieszamy ze sobą, dodając jednocześnie majonez i zieloną pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku. Przekładamy do miski i ozdabiamy natką pietruszki.

Podajemy jak przystawkę lub sałatkę do kolacji.