Naturalne Gotowanie  - rożki z nadzieniem jabłkowym
Naturalne Gotowanie – rożki z nadzieniem jabłkowym
Składniki:
  • 400g mąki
  • 200g kostka masła
  • 4 żółtka
  • 5 łyżek cukru pudru
  • cynamon do posypania
  • ½ słoiczka jabłka prażonego Firma Bracia Urbanek
Przygotowanie:

Z mąkę i masło mieszamy z żółtkami, cukrem pudrem a następnie zagniatamy ciasto, dokładnie wyrabiamy i wkładamy do zamrażarki. Po 10 minutach z ciasta wycinamy kwadraty, na które łyżką nakładamy jabłko prażone Urbanek wraz ze szczyptą cynamonu. Zawijamy, tworząc trójkąt i zlepiamy palcami boki. Kładziemy na wysmarowanej masłem i posypanej mąką blaszce do pieczenia. Smarujemy oliwą z oliwek i pieczemy ok 20-25 minut w temp 180-190 stopni.