Naturalne Gotowanie - kulki z patisonami
Naturalne Gotowanie – kulki ziemniaczane z patisonami

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 słoik patisonów konserwowych Firma Bracia Urbanek
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie. Ziemniaki gotujemy a następnie, jeszcze gorące mielimy w malakserze lub ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Kiedy nieco przestygną, dodajemy jajka, mąkę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie dodajemy odcedzone z zalewy i pokrojone patisony konserwowe Firma Bracia Urbanek. Całość mieszamy, z masy formujemy kulki, które następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy w mocno rozgrzanym oleju. Kulki podajemy z pokrojonymi patisonami, całość ozdabiamy natką pietruszki.