Naturalne gotowanie – deska grillowych specjałów
Naturalne gotowanie – deska grillowych specjałów
Grillowe produkty podane na pięknej, drewnianej desce zachęcają do jedzenia. Drewniane naczynie sprawia, że nawet zwyczajna kiełbaska czy ogórek zyskują niecodzienny wygląd jak i smak. Bo to, co jest ładnie podane smakuje znacznie lepiej! Spróbujcie sami!
Składniki dla 4 osób:
  • 2 plastry karkówki,
  • 2 kiełbaski
  • 8 ogórków konserwowych lub kwaszonych Firma Bracia Urbanek
  • Papryka żółta i czerwona
  • 1 cebula
  • przyprawa grillowa
Przygotowanie:

mięso kroimy na grube kawałki, zaś cebulę i połowę papryki w plastry. Wymienione wyżej składniki nadziewamy na drewniane patyczki i robimy z nich szaszłyki. Całość posypujemy dowolną przyprawą i razem z kiełbaskami grillujemy na tacce lub patelni grillowej przez ok. 10 minut (szaszłyki) do 20 minut (kiełbaski).

W tym czasie wyjmujemy ogórki ze słoika i układamy je na drewnianej desce. Obok kładziemy pokrojoną paprykę żółtą i czerwoną a następnie upieczone mięso. Tak zaserwowane produkty są godne nawet najbardziej wykwintnego przyjęcia!

Na desce może znaleźć się dosłownie wszystko: marynowany lub pieczony czosnek, oliwki, papryka konserwowa lub konserwowe patisony. Wybór składników daje mnóstwo możliwości.