Naturalne gotowanie – zupa pomidorowa
Naturalne gotowanie – zupa pomidorowa
Składniki:
  • kawałek dowolnego mięsa
  • warzywa (2 cebule, 1 por, 3 marchewki, 1 pietruszka, ½ selera)
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Firma Bracia Urbanek
  • 2 łyżki cukru
  • sól, pieprz, lubczyk
  • 2 torebki ryżu basmanti
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok.10 minut). Mięso gotujemy z warzywami oraz solą i lubczykiem około 40 minut. Przecedzamy i dodajemy koncentrat pomidorowy i cukier do smaku oraz oliwę z oliwek oraz wyciągnięte wcześniej i pokrojone marchewki. Ugotowany ryż nakładamy na talerze i zalewamy zupą pomidorową. Dekorujemy natką pietruszki.