Warzywne tartaletki
Naturalne gotowanie – warzywne tartaletki
Warzywa konserwowe są idealną propozycją dla zabieganych konsumentów. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub być doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju dań obiadowych. Poniżej zamieszczamy sprawdzony przepis na mini-tarty z gotowego ciasta francuskiego z dodatkiem konserwowej papryki i wyśmienitych oliwek.
Składniki na 4 tartaletki:
  • gotowe ciasto francuskie
  • 4 plastry żółtego sera
  • 2 sztuki papryki konserwowej Firma Bracia Urbanek
  • 8-10 oliwek w zalewie Firma Bracia Urbanek
Przygotowanie:

Z ciasta francuskiego wyciąć 4 kółka większe o 2cm od średnicy foremek (ok.14cm).  Ciasto nałożyć delikatnie na foremki. Na spód położyć plasterek żółtego sera oraz pokrojone w talarki oliwki i paseczki papryki konserwowej. Zapiekać ok.10-15 minut w temp. 220-250 stopni (w zależności od piekarnika).