Naturalne gotowanie - warzywne galaretki
Naturalne gotowanie – warzywne galaretki
Składniki dla 4-6 osób:
  • 4 kopiaste łyżeczki żelatyny spożywczej
  • 4 szklanki bulionu
  • Pół szklanki marchewki konserwowej Firma Bracia Urbanek
  • Szklanka kukurydzy
  • 2 ogórki konserwowe Firma Bracia Urbanek
  • Papryka konserwowa Firma Bracia Urbanek
  • 3 patisony konserwowe Firma Bracia Urbanek
  • Garść natki pietruszki
Przygotowanie:

Ogórki, patisony i paprykę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z marchewką konserwową, kukurydzą i natką pietruszki. Całość przełożyć do salaterek. Wymieszać żelatynę z bulionem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa zalać rosołem i odstawić do zastygnięcia. Po przechłodzeniu wstawić do lodówki na ok.2-3 godziny. Podawać ozdobione natką pietruszki.