Naturalne Gotowanie sałatka z białej kapusty i oliwek
Naturalne gotowanie – sałatka z kapusty i warzyw konserwowych

Składniki dla 4-6 osób:

  • mała główka białej kapusty

  • ½ słoiczka oliwek Firma bracia Urbanek

  • ½ słoiczka papryki konserwowej Firma Bracia Urbanek

  • oliwa z oliwek

  • sól, pieprz, cukier do smaku

Przygotowanie. Z kapusty zrywamy wierzchnie liście i kroimy w malakserze lub nożem na cienkie, 1mm paseczki. Przelewamy wrzątkiem, osuszamy, solimy wedle uznania i odstawiamy na kilka minut. W tym czasie oliwki i paprykę odsączamy z zalewy i także kroimy: oliwki w talarki a paprykę w małą kosteczkę. Gotową kapustę mieszamy z warzywami, doprawiamy szczyptą cukru, solą i pieprzem i przekładamy do miseczek.