Racuszki z jabłkami
Naturalne Gotowanie – Racuszki z jabłkami
Składniki dla 2-4 osób:
  • Szklanka mleka
  • Kilka łyżek mąki
  • Szklanka Jabłka Prażonego Firma Bracia Urbanek
  • Szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/3 łyżeczki  proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej
  • Łyżka cynamonu
  • Olej do smażenia
  • Liście świeżej mięty
Przygotowanie:

Jajka mieszamy z solą, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia i jabłkami. Dajemy tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Porcje ciasta nakładamy łyżka na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron do uzyskania złotego koloru. Posypujemy cynamonem i dekorujemy liśćmi mięty.