Pumpernikiel z warzywami
Naturalne gotowanie – pumpernikiel z warzywami
Błyskawiczne w przygotowaniu kanapeczki, będące doskonałą przekąską. Odżywcze i pełne witamin, dostarczające  energii na kilka godzin.
Składniki dla 4 osób:
  • 16 kawałków okrągłego pumpernikla
  • 50g szynki
  • 50g żółtego sera
  • 2 papryki konserwowe Firma Bracia Urbanek
  • 2 ogórki Firma Bracia Urbanek
  • 4 patisony konserwowe Firma Bracia Urbanek
  • Garść rukoli
  • Kilka listków natki pietruszki
Przygotowanie:

Patisony i ogórki kroimy w cienkie plastry a paprykę konserwową w paseczki. Plastry szynki i żółtego sera kroimy na mniejsze kawałki.

Na pumperniklu układamy dowolna kombinacje składników np. ser żółty, szynka, rukola i plastry ogórka lub szynka, papryka i natka pietruszki lub ser żółty, rucola i patison lub szynka, papryka i natka.