pita z sałatką księżacką i wołowiną
Naturalne Gotowanie – pita z wołowiną i sałatką księżacką

Składniki dla 4 osób:

  • 4 pity
  • mały słoik sałatki księżackiej Firma Bracia Urbanek
  • 12cm plaster wołowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie. Czosnek obieramy. Wołowinę kroimy w cienkie, ½ cm plastry i smażymy po 5 minut z każdej strony razem z czosnkiem na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. W tym czasie kroimy do połowy wysokości pitę i podgrzewamy ją w piekarniku przez około 5 minut w temp. 200 stopni. Gotową wołowinę oprószamy solą i pieprzem i wkładamy ją do gorącej pity. Dodajemy odsączoną sałatkę księżacką i gotowe!