Naturalne Gotowanie - Muszle z tuńczykiem
Naturalne Gotowanie – Muszle z tuńczykiem
Składniki:
  • 1 opakowanie makaronowych „muszli” (najlepiej dużych)
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 słoiczek papryki konserwowej Firma Bracia Urbanek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5 ogórków konserwowych Firma Bracia Urbanek
  • 5-10 łyżek natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z 1 cytryny
  • łyżek oliwy z oliwek
Przygotowanie:

makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Paprykę i ogórek kroimy w drobną kostkę, dodajemy odcedzoną kukurydzę, tuńczyka bez zalewy, natkę pietruszki oraz majonez a następnie całość mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszanką napełniamy muszle. Podajemy bezpośrednio po zrobieniu tak, aby makaron nie stwardniał.