Naturalne Gotowanie Muffinki czekoladowe wypełnione powidłami
Naturalne Gotowanie – muffinki czekoladowe z aromatycznymi powidłami

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki

  • ¾ szklanki cukru

  • 1 łyżka kakao

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • 1 jajko

  • ½ tabliczki startej, gorzkiej czekolady

  • 1 szklanka mleka

  • ½ szklanki oleju

  • 1 słoiczek powideł śliwkowych Firma Bracia Urbanek

Przygotowanie. Olej mieszamy z mlekiem i jajkiem a następnie z cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia, mąką, sodą oczyszczoną i kawałkami czekolady. Całość intensywnie mieszamy. Do każdej foremki wkładamy 1 łyżeczkę powideł i zalewamy gotową masą do ¾ wysokości. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni.