Kanapki z warzywami
Naturalne gotowanie – kanapki z warzywami
Pożywna, sycąca przekąska idealna zarówno na pierwsze jak i na drugie śniadanie. Doskonała zarówno do pracy jak i do szkoły. Z prawdziwego chleba bez sztucznych dodatków i warzyw, konserwowanych naturalnym octem a nie esencję octową.
Chleb na zakwasie, prawdziwe masło, szynka oraz doskonałej jakości warzywa konserwowe mogą sprawić, że nawet zwyczajna kanapka będzie miała mnóstwo wartości odżywczych.
Składniki na 8 kanapek:
  • 8 kromek chleba na zakwasie
  • 8 łyżeczek masła
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 8 plastrów dowolnej szynki
  • 2-3 sztuki papryki konserwowej Firma Bracia Urbanek
  • 2-3 sztuki ogórka kwaszonego lub konserwowego Firma Bracia Urbanek
  • Natka pietruszki
Przygotowanie:

Każdą kromkę smarujemy masłem i kładziemy na niej plaster szynki i plaster żółtego sera. Dekorujemy pokrojoną w paseczki papryką i natką lub plastrami ogórków.