Naturalna Gotowanie - Jajecznica z papryką
Naturalne Gotowanie – Jajecznica z papryką
Składniki dla 1 osoby:
  • 3 jajka
  • 2-3 papryki konserwowe Firma Bracia Urbanek
  • 2 duże łyżki sałatki szwedzkiej Firma Bracia Urbanek
  • Sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka szczypiorku
Przygotowanie:

Paprykę i sałatkę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w paski i łączymy z ogórkami z sałatki szwedzkiej. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem a następnie łączymy z warzywami.  Masę wylewamy na rozgrzane masło, intensywnie mieszając. Smażymy na niewielkim ogniu. Po ok. 3 minutach jajecznica powinna być gotowa.

Podajemy na patelni lub przekładamy na talerz. Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.