karnawałowe  kuleczki z wołowiny
Naturalne Gotowanie – kuleczki z wołowiny

Składniki dla 2 osób:
20 dag mielonej polędwicy wołowej lub wołowiny
1/2 czerstwej bułki
mleko do moczenia bułki
½ cebuli
1 jajko
½ słoiczka ogórków konserwowych Firma Bracia Urbanek
sól, pieprz
oliwa do smażenia
liście sałaty

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie do momentu, aż będzie szklista. Bułkę namaczamy w mleku i odsączamy. Wołowinę mieszamy z cebulą, bułką, jajkiem, solą i pieprzem a następnie formujemy kulki i smażymy je na rozgrzanej patelni przez ok.10 minut. Ogórki kroimy w 1cm plastry. Gotowe kule nabijamy na szpatułki razem z ogórkiem konserwowym. Podajemy na liściach sałaty.